Over ons

 • PLOTSDOVEN KUNNEN WEER MAKKELIJK COMMUNICEREN


  Wanneer iemand plots of laat doof wordt, heeft dit een enorme impact op zijn leven. Plotsdoven en hun familie hebben geen gebarentaal geleerd en een sociaal isolement is vaak het gevolg. Een nieuw product op de markt brengt hier verandering in en geeft plotsdoven hun vrijheid en flexibiliteit weer terug.

  Het product Visual Ear is ontworpen door Bas de Jonge. “In 2014 werd een kennis plots doof. Het frustreerde mij dat er geen hulpmiddelen beschikbaar waren die het voor hem makkelijker konden maken om te communiceren. Daarom besloot ik om zelf een product te ontwikkelen.”

  Visual Ear werkt heel erg simpel. Je installeert het programma op je laptop of tablet. Door middel van spraakherkenning worden de woorden die iemand uitspreekt direct op de tablet overgezet naar tekst. “Visual Ear stelt mensen weer in staat om overal en met iedereen te communiceren,” legt Bas uit. “Doordat pen en papier niet meer nodig zijn, kun je weer zo snel schakelen als vroeger.”

  Tot nu toe was er nog geen dergelijke oplossing voor plotsdoven. “Er bestonden wel online oplossingen, maar daarbij moet je je privacy inleveren. Als je een gesprek met je partner voert, wil je natuurlijk niet dat dit via het internet gaat.” En ook tijdens doktersafspraken heb je met Visual Ear je privacy weer terug, doordat je niet langer een schrijftolk mee hoeft te nemen.

  Ook merkte Bas dat andere diensten vaak met een service abonnement worden aangeboden, waarbij je gelimiteerde toegang tot een spraakprogramma krijgt. “Het is al erg genoeg dat je gehoor je beperkt. Dan wil je niet nog verder beperkt worden door een hulpprogramma”. Daarom ontwikkelde Bas een programma dat altijd en overal werkt, ook zonder internetverbinding.

  “Mijn doel is te zorgen dat laatdoven en plotsdoven niet langer afhankelijk zijn en hun normale leven weer kunnen oppakken. Door machine learning in te zetten op het gebied van communicatie, wil ik weer een glimlach op hun gezicht toveren.”

  Vraag nu de probeerversie aan voor slechts € 39,-